Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ДАРУНОК ЛОКАЧАМ

У Локачах зустрічають ікону преподобного Меркурія Бригинського з частинкою його мощей. Світлина з архіву протоієрея Ігоря Дружинця

На Волині, в Локачах, мешкає правнучка рідного брата нещодавно канонізованого преподобного Меркурія Бригинського (про нього ми нещодавно розповідали). Як повідомив декан протоієрей Ігор Дружинець, з її ініціативи локачинська парафія Преображення Господнього одержала ікону святого з частинкою його мощей.

20 грудня о. Ігор та інші священнослужителі Локачинського деканату побували в Чернігові й відправили молебень і акафіст перед мощами святого Меркурія в Катериненському храмі. Владика Іларіон, зваживши на прохання Ольги Киричук – правнучки Єфрема, рідного брата преподобного Меркурія – подарував парафії в Локачах ікону святого для молитовного шанування і родичами, і всіма іншими вірянами селища.

23 грудня урочисто зустрічали святиню біля новозбудованого Преображенського храму. Ольга і її донька прикрасили святиню власноруч вишитим рушником. Після молебню духовенство, миряни пройшли хресною ходою навколо храму і вулицями Локач до каплиці – тимчасового храму парафії. Тут відправили акафіст преподобному Меркурієві.

За богослужінням кожен із присутніх отримав іконку преподобного і з молитвою приклався до образа. Як зазначив отець декан, приємно, що цього дня молитовно вшанувати новопрославленого прийшли не тільки парафіяни нашої Церкви, а й вірні Московського Патріархату.

За словами о. Ігоря, відтепер ікона постійно перебуватиме у храмі, де щотижня, у четвер увечері, служитиметься акафіст з молебнем перед іконою преподобного ігумена Меркурія Бригинського.

26 грудня 2011 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо