Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ІНТЕРВ’Ю АРХІЄРЕЯ

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл дає інтерв’ю новому інтернет-виданню «ВолиньPost». Світлина інформаційної служби єпархії

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл дав інтерв’ю новому інтернет-виданню «ВолиньPost».

Зокрема, високопреосвященний зазначив, що серед здобутків 2011 року – відкриття чоловічого монастиря Успіння Пресвятої Богородиці в с. Сокіл Рожищанського деканату та скита Святого Духа жидичинського Свято-Миколаївського монастиря. Також владика підкреслив: нинішня державна влада починає усвідомлювати, що майбутнє країни – це її співпраця з Київським Патріархатом як духовною основою незалежної України. «Жодна з конфесій не має собі цього на увазі, бо в інших тільки у розмові патріотизм і державництво, а на ділі – підпорядкування закордонному центру».

Щодо об’єднання Церков архієрей відповів так: «Якщо буде незалежна держава, тоді об’єднаються швидко. Якщо позиції незалежної держави здадуть – об’єднання або відтягнеться у часі, або взагалі стане неможливим, тому що статус незалежної України вимагає незалежної Церкви».

Що ж до «низького рівня духовності суспільства», то владика зазначив: критичного стану в нас нема. Є стан формування нації. Стан з’ясування цінностей, пріоритетів.

«Чому духовенство розкошує?». Відповідь архіпастиря на це запитання була однозначною: якщо хтось бажає таких-от статків, як у священика, нехай стане на його місце. Волинська православна богословська академія завжди чекає на вступників, зазначив він. Ті ж, хто про отаке говорять, просто заздрять, а основою заздрості є гріх.

Наостанок владика розповів про свій вільний час, якого майже немає: про волейбол, у який полюбляє грати; про те, що інколи може подивитись морально-повчальний фільм; про користування інтернетом для зв’язку.

Повний текст інтерв’ю на сайті Volynpost.com, або на нашому сайті в розділі «Передруки».

11 січня 2012 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо