Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

СОН ВІД БОГА?

Горохівський декан протоієрей Андрій Сидор освячує ікону святителя Василія Великого, яку подаровано храму внаслідок знакового, як гадають, сну. Світлина з архіву священика

Щодо значення снів у Церкві побутують певні пояснення. Наприклад, якщо сни спонукають нас до добра й утримують від зла, то ці сни слід вважати перстом Божим, що вказує нам на Небо і застерігає від пекла. «Коли побачиш уві сні образ хреста, – вчить преподобний Варсануфій, – знай, що цей сон правдивий і від Бога, але постарайся від святих отримати тлумачення значення його і не вір своєму помислові». Якщо ж ви не впевнені, що сон походить від Бога, особливо якщо сон стосується чогось неважливого, тоді немає потреби звертати увагу на нього і влаштовувати вслід за ним свої дії. Будьте обережні, щоб, звертаючи увагу на сон, не зробитися забобонними і не підпасти небезпеці згрішити. Якщо сон спокушає людину на гріх, то він є наслідком нашої зіпсованої уяви, фантазії, походить від диявола.

Як повідомив інформаційній службі єпархії горохівський декан протоієрей Андрій Сидор, з 13-го на 14 січня, напередодні дня пам’яті святителя Василія Великого, місцевому жителю Василеві Ріполовському був сон, у якому говорилося, що він повинен пожертвувати на храм Вознесіння Господнього, що в Горохові, ікону. Коли уві сні він подумав придбати ікону Пресвятої Тройці, то почув голос: «Святитель Василій дивиться на тебе».

Це саме той випадок, коли, на думку о. Андрія, можна вважати, що сон – від Бога. Тож 8 квітня, на свято Входу Господнього в Єрусалим, у Вознесенському храмі клірик парафії священик Валерій Братунь освятив образ св. Василія, якого пожертвував В. Ріполовський.

12 квітня 2012 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо