Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Пам’яті подвижника

Храм Вознесіння Господнього в Горохові. Світлина інформаційної служби єпархії

24 травня, у день Вознесіння Господнього, митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну Літургію у Вознесенському храмі в Горохові та освятив пам’ятну дошку, встановлену на стіні церкви при вході в пам’ять про колишнього настоятеля парафії. Це – протоієрей Володимир Мисечко, який душпастирював тут в 1941–1942 рр. За відмову співпрацювати з німцями (агітувати людей їхати на роботу до Німеччини) 15 жовтня 1943 р. загарбники розстріляли його й спалили в Рівному. У пам’яті горохівчан священик залишився високодуховною, незламною людиною, мудрим настоятелем, справжнім українцем і чесною людиною.

Із владикою співслужили декан і настоятель парафії протоієрей Андрій Сидор та інше духовенство. У проповіді про святість людини архієрей наголосив: бути освяченими – це значить бачити в ближньому своєму образ Божий. Любов повинна проявлятися не лише в храмі, а й поза ним, у будь-якому місці, адже шануючи ближнього, ми прославляємо Бога, зазначив архіпастир.

Також цього святкового дня було освячено прапор України біля храму.

28 травня 2012 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо