Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ВИДАВНИЧОГО ВІДДІЛУ «КЛЮЧІ» ВОЛИНСЬКОЇ ЄПАРХІЇ КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ ТА ЙОГО ПЕРШОГО ВИДАННЯ «АКАФІСТ ПРЕСВЯТІЙ БОГОРОДИЦІ»

17 вересня 2006 р.

Акафіст Пресвятій Богородиці – перше видання новоствореного видавничого відділу «Ключі» Волинської єпархії Київського ПатріархатуВолинська духовна консисторія поповнилася ще одним підрозділом. Презентацією першого видання «Акафіст Пресвятій Богородиці» розпочав діяльність видавничий відділ «Ключі».

Ідея створення видавничого відділу виникла кілька років тому. Протягом цього часу проводилося дослідження українського інформаційного простору, пошук оптимального формату створення та поширення православної літератури в Україні, аби подолати засилля видань неправославних або неукраїнських Церков і майже повну відсутність православної літератури українською мовою.

12 квітня 2006 року єпископ Луцький і Волинський Михаїл підписав Указ про створення видавничого відділу «Ключі». Головними критеріями його діяльності, крім богословської чистоти, визначено всебічний професіоналізм і націленість на читачів по всій Україні, не тільки Волині. Його функціонування передбачає створення видавничих проектів, додрукарську підготовку видань (набір текстів з авторських рукописів, редагування богословське, літературне, художнє, технічне; опрацювання художніх оригіналів, макетування та верстка видань, коректура тощо), виготовлення накладів у друкарнях-підрядниках та розповсюдження видань.

Основа відділу – видавнича рада. До неї входять завідувачка – Юлія Спіріна, богословський редактор – протоієрей Віталій Собко, літературний редактор – Віктор Гребенюк, технічний редактор – Олександр Павлович і художня редакторка – Ірина Харитонова.

Колектив видавництва провів анкетування читацьких потреб, сформував видавничий план і нині над майбутніми книгами трудяться богослови, письменники, перекладачі, укладачі, ілюстратори... Маючи на меті дотримання найвищих стандартів видавничої справи, оптимальне поєднання змісту і форми видань, триває пошук їхніх стилів і концепцій. Вироблено також стратегію розповсюдження літератури з використанням і класичних, і найсучасніших технологій.

Першою ластівкою стало видання славнозвісного Акафіста Пресвятої Богородиці, що дав початок цілому жанрові церковної літератури, улюбленого в православних народів.

Акафісти з’являються друком доволі часто, є і їх збірники - Акафісники. Особливістю ж цього видання є вступ, де стисло викладено історію жанру і його риси, примітки, що розкривають трудні для розуміння місця, та нотний додаток. Наголоси слів і підкреслення окремих складів роблять зручним текст акафіста для загального співу або читання. Брошуру виготовлено так, що вона зручна для використання і вдома, і в церкві людям різного віку й освіти.

Придбати новинку можна буде не лише у храмах Київського Патріархату, а й у книгарнях.

17 вересня 2006 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо