Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Відкрито церковний музей

26 серпня 2012 р. освячено новостворений парафіяльний музей у підземеллі храму Святої Трійці с. Тростянець Ківерецького деканату. Світлина інформаційної служби єпархії

26 серпня митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив новостворений парафіяльний музей у підземеллі храму Святої Трійці с. Тростянець Ківерецького деканату. Освячення проведено після Божественної Літургії та хресного ходу з нагоди свята Тростянецької чудотворної ікони Пресвятої Богоматері, яку наша єпархія особливо вшановує у неділю перед Успінням Богородиці.

2010 року під час реставраційних робіт у церкві було виявлено останки закатованих людей і різне церковне начиння. Тому з ініціативи настоятеля протоієрея Сергія Ледвовка вирішили створити музей, хоча для цього потрібно було дуже багато зусиль.

Тепер, коли музей відкрито, кожен зацікавлений може ознайомитися із його експонатами музею, помолитись за людей, які тут загинули й останки яких належно тут поховані. Для цього потрібно зателефонувати до душпастиря за номером (097) 301-86-43 і домовитися про зустріч.

Під час Богослужіння із владикою співслужило духовенство місцевого, Цуманського та Володимирського районного деканатів. Архієрей нагородив настоятеля хрестом із прикрасами та висвятив у сан священика викладача Волинської православної богословської академії диякона Ярослава Черенюка. Серед учасників свята молився і сільський голова Валерій Ткачук, а також група прочан із Луцька, яка здійснила традиційне піше паломництво. Паломники вирушили напередодні, зупинялися в придорожніх храмах і в соборі Покрови Пресвятої Богородиці, що в Ківерцях, де з ними молився декан і настоятель собору протоієрей Іван Семенюк.

27 серпня 2012 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо