Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Аби не горіло

Каплиця Ікони «Неопалима купина» на території частини спеціальної пожежної техніки в Луцьку МНС. Світлина інформаційної служби єпархії

25 вересня митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив каплицю Ікони «Неопалима купина», споруджену на території частини спеціальної пожежної техніки в Луцьку.

У богослужінні взяли участь: віце-канцлер і старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, капелан територіального управління МНС у Волинській області священик Андрій Ротченков (настоятель каплиці), духовенство кафедрального собору Святої Трійці, начальник управління генерал-полковник Володимир Грушовінчук, особовий склад частини.

Вітаючи рятівників із цією особливою подією, владика зазначив, що нова каплиця – не просто освячене місце для молитви, а місце для тих, хто береже життя та майно людей, хто турбується про сьогодення та майбутнє. Архієрей подарував вогнеборцям ікону Волинської Богоматері, яку вручив генерал-полковникові В. Грушовінчуку, а він подарував високопреосвященному образ архістратига Михаїла. Їх було передано до каплиці.

У новій святині – своєрідний настінний розпис: окрім звичних зображень, тут відтворено щоденну роботу рятувальників. Як зазначив владика, такі художні поєднання зроблено, щоб зобразити шлях від земного до небесного.

27 вересня 2012 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо