Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Музей-комплекс розширено

27 вересня 2012 р. У щойно освяченому некрополі Луцького Хрестовоздвиженського братства. Світлина інформаційної служби єпархії

27 вересня, на Воздвиження чесного й животворчого хреста Господнього, в луцькому братському однойменному храмі освячено відновлений некрополь Хрестовоздвиженського братства, а також пам’ятну дошку про вихід у його друкарні першої в місті книги «Лямент» (1628 р.). Відправу очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Із ним співслужили настоятель протоієрей Василь Клочак та інше духовенство.

Звертаючись до вірян, владика наголосив, що кожен із нас може внести вклад у майбутнє, як свого часу зробили братчики, відстоюючи свою Церкву. Для такої боротьби – проти неправди, гріха – людина повинна спочатку духовно збагатитися через віру в Бога, зазначив архієрей.

Як сказав голова Волинського братства Святого Апостола Андрія Первозваного (Луцького Хрестовоздвиженського) Андрій Бондарчук, докладаються зусилля, аби вже діючи братський музей став своєрідним духовним центром, хоча влада поки що фінансово не підтримує цей єдиний в Україні заклад такого типу.

Чимало зусиль та коштів було вкладено і для впорядкування захоронень братчиків, рештки яких лежали у підземеллі церкви понад 300 років. Торік із нього винесли вручну десятки тонн сміття, останки братчиків склали в домовини. Нині цей крипт облаштовано і його можна оглянути.

28 вересня 2012 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо