Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

АКТОВИЙ ДЕНЬ ДУХОВНОЇ СЕМІНАРІЇ

26 жовтня 2006 р.

Подячний молебень у кафедральному соборі Святої Трійці очолює єпископ Михаїл з нагоди актового дня Волинської духовної семінарії. Фото прот. Віталія Собка23 жовтня Церква вшановує усіх святих Волинської землі. Цього дня Волинська духовна семінарія (ВДС) відзначила свій актовий день. Святкування розпочалося Божественною Літургією в кафедральному соборі Святої Трійці, яку відслужили ректор протоієрей Іван Нідзельський і викладачі-священнослужителі ВДС. Після подячного молебня єпископ Луцький і Волинський Михаїл звернувся до присутніх із вітальним словом, у якому закликав наслідувати волинських святих.

Свято продовжилося в нижньому храмі Свято-Троїцького собору. Офіційну частину відкрив отець ректор промовою про минуле та сьогодення духовного навчального закладу, після чого присутніх привітали зі святом представник Рівненської семінарії священик Василь Лозинський та історик-архівіст Володимир Рожко. За традицією духовних шкіл учасники урочистості прослухали актову промову. Її виголосив викладач ВДС кандидат богословських наук Василь Лозовицький. Цьогорічна тема промови – «Проблеми православної духовної освіти в умовах сучасного українського суспільства».

Традиційно, як це буває щороку, кращих вихованців відзначили подарунками. Церковно-історичні книги одержали Станіслав Беспалов, Микола Качмар, Ірина Король, Лариса Лінник, Ірина Рибович, Ольга Самборук та Ольга Сергійчик. Нагороджено й представника викладацького складу: благословенну грамоту владики Михаїла одержав секретар і викладач семінарії протоієрей Ігор Скиба.

Із заключним настановчим словом виступив архієрей. Він висловив задоволення вихованцями, які намагаються якнайкраще вчитися й працювати на славу Божу, не дивлячись на негативний вплив оточуючого нас світу, сумні тенденції й небезпечні виклики в ньому. Преосвященний також окреслив проблеми, з якими доводиться стикатися семінаристам і молодим священнослужителям, та закликав не боятися їх, а з мужністю долати.

Актовий день завершився невеличким концертом, що його організували регентський відділ і чоловічий хор ВДС, та святковою трапезою.

26 жовтня 2006 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо