Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Для цього є будні

Волинська обласна рада

15 лютого голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко, який є депутатом Волинської обласної ради, заступником голови її постійної комісії з питань духовності, релігій, освіти і науки, культури, ЗМІ, звернувся до голови облради Володимира Войтовича з проханням не скликати сесій у дні великих християнських свят. Депутатський запит подано під час чергового пленарного засідання найвищого представницького органу області, яке проходило в день Стрітення Господнього.

У документі, підтриманому облрадою, зокрема йдеться: «Ще не так давно атеїстична радянська влада навмисне змушувала працювати у дні релігійних свят. Партійні керівники доручали влаштовували суботники, всілякі заходи, щоб зневажати релігійні почуття людей.З того часу багато що змінилося на краще, однак, на жаль, ще треба чимало трудитись, аби відродити давнє благочестя українців. І в тому відродженні неабияку роль відіграє поведінка, морально-етичне обличчя політичної еліти, насамперед місцевої. Приклад духовності, приклад трепетного ставлення до релігійних традицій – це те, не в останню чергу, чого чекають від народних обранців, волиняни, переважна більшість яких – християни.

Як відомо, проведення будь-якої сесії обласної ради є буденною працею багатьох людей. Часто трапляється, на жаль, що під час пленарних засідань вирують негативні пристрасті, емоції, якими не личить оскверняти свято і депутатам, і тим, хто їх слухає через засоби поширення інформації».

16 лютого 2013 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо