Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ЄПИСКОП МИХАЇЛ У ПРОМЕНІ

22 листопада 2006 р.

Храм Архістратига Михаїла в с. Промінь Луцького районного деканату. Фото Віталія СарапінаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл відправив Божественну Літургію з нагоди престольного свята у храмі Архістратига Михаїла, що в селі Промінь Луцького районного деканату. Перед Богослужінням він освятив новий жертовник, який виготовили завдяки благодійному внескові місцевої сім’ї Герасимчуків. З владикою співслужили декан протоієрей Віктор Пушко, настоятель протоієрей Володимир Дрозд та інші священнослужителі. Окрім багатьох парафіян - учасників свята, за Службою Божою молилися директор Гнідавського цукрового заводу Сергій Бондарук і директор підприємства «Вікторія» Василь Стефанович.

Під час Богослужіння з нагоди престольного свята на парафії Архістратига Михаїла в с. Промінь Луцького районного деканату. Фото Віталія СарапінаЗвертаючись до присутніх із проповіддю, преосвященний закликав приходити до храму Божого з усвідомленням цього кроку і з чіткою відповіддю на питання: «чому сьогодні йду до церкви?» та «близькі ми до Бога лише устами чи й серцем?». «Я здивований – чому нині, недільного дня, ніхто з вас не приступає до святого Причастя. Адже Господь під час Літургії закликає: „Прийміть, споживайте...“», – пояснив архієрей причину свого заклику. Також він нагадав давні церковні правила, які, зокрема, зобов’язували священиків накладати покуту на тих християн, які упродовж кількох тижнів, будучи учасниками недільних Служб Божих, не приступали до Причастя.

Свято завершилося традиційним хресним ходом навколо храму та концертом, який приготували для єпископа Михаїла, духовенства й парафіян вихованці недільної школи.

22 листопада 2006 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо