Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ОСВЯЧЕНО ЦЕРКВУ В ЛЮБОМЛІ

24 листопада 2006 р.

Новозбудований храм Архістратига Михаїла в Любомлі. Фото Віталія СарапінаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив новозбудований храм Архістратига Михаїла в Любомлі. З нагоди свята відправили урочисту Божественну Літургію. З владикою співслужили ковельський міський декан протоієрей Анатолій Александрук, шацький декан священик Ігор Кузьмич, настоятель церкви священик Віктор Возняк і місцеве духовенство.

Під час Богослужіння преосвященний виголосив проповідь про духовність християнина та сенс віри в житті людини. Також, він докладно розповів про призначення храму. «Храм Божий – це душа парафії, це наша духовна лікарня, наш шлях до вічності», – підкреслив архієрей.

Під час освячення новозбудованого храму Архістратига Михаїла в Любомлі. Фото Віталія СарапінаДо свята освячення головної церкви Київського Патріархату на Любомльщині, долучилося багато місцевих вірян – як пересічних, так і високодостойників. Зокрема, в Богослужінні взяли участь голова райдержадміністрації Василь Веремчук, голова райради Валерій Фурманюк, голова міської ради Анатолій Гірікович, підприємець Дмитро Шлапа, посильні благодійні внески якого спричинилися до успішного завершення будівництва святині. Радість торжества розділив і представник місцевої римсько-католицької громади священик Бенедикт.

Відзначаючи жертовні благодіяння та з нагоди свята, єпископ Михаїл нагородив настоятеля отця Віктора золотим наперсним хрестом, а шістьох найревніших парфіян – благословенними грамотами.

Священик Віктор Возняк повідомив єпархіальній прес-службі, що дуже вдячний усім, хто дбав про спорудження святині. Особливу подяку він складає найближчим помічникам - Ярославу Притулі, голові парафіяльної ради, Богданові Климовцю, Іванові Поліщуку, Зиновієві Резняку та Григорієві Василюку.

24 листопада 2006 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо