Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Богослужіння з Первосвятителем (додано відео)

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет (у центрі). Світлина Ігоря Сацика

Учора Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолив храмове свято кафедрального собору Святої Трійці в Луцьку.

За урочистою відправою з ним співслужили: митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній, митрополит Луцький і Волинський Михаїл, єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк, вікарій нашої єпархії єпископ Володимир-Волинський Матфей, єпископ Андріан, канцлер протоієрей Микола Цап, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Ігор Швець, декани єпархії та інші священнослужителі. Співав архієрейський хор «Оранта» (керівник Василь Мойсіюк).

На завершення Божественної Літургії, яку транслювала в прямому ефірі Волинська держтелерадіокомпанія, Святійший виголосив проповідь про дію благодаті Святого Духа. Зокрема, наголосив на Його могутності, що зійшла на апостолів. Ці переважно малограмотні люди, які раніше боялись і сумнівалися, стали безстрашно голосити Слово Боже, говорити нарівні з філософами і нічим не поступалися високоосвіченим людям того часу. Бо Христос казав: якщо будете проповідувати, не переживайте, що говоритимите, бо Дух Святий настановить Вас, зазначив владика Філарет. Так само і за радянських часів дія Святого Духа поборола атеїзм. «Якби цього не було, то людство жило би в омані, кланялися б язичницьким богам або й не визнавали Бога», – підкреслив Патріарх. І в сучасному світі теж діє благодать Святого Духа, адже боротьба між добром і злом триває. Але Господь дає таку силу віруючим, щоби викоренити й зненавидіти гріх.

Після хресного ходу навколо собору митрополит Михаїл подякував Його Святості за візит, а вихованці Центру християнського виховання дітей і молоді (директор священик Андрій Ротченков) урочисто привітали Патріарха співом многоліття.

25 червня 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо