Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Виживе найсильніший!

24 червня 2013 р. Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет – у Волинській православній богословській академії. Світлина Ігоря Сацика

Під час візиту до Луцька Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет одвідав Волинську православну богословську академію (ВПБА). Керівництво закладу прийняло Святійшого в конференц-залі, де він поспілкувався із професорсько-викладацьким складом та цьогорічними випускниками. У зустрічі взяли участь митрополит Луцький і Волинський Михаїл, єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк, вікарій нашої єпархії єпископ Володимир-Волинський Матфей, канцлер протоієрей Микола Цап.

Ректор академії протоієрей Ігор Швець прозвітував щодо її наукової та духовної діяльності. Патріарх дізнався, що ВПБА намагається йти в ногу з часом, активно займається науково-просвітницькою роботою. Так, протягом навчального року проводяться різноманітні конференції, круглі столи, відкриті лекції.

У ході розмови Його Святість зосередив увагу присутніх на якості сучасної освіти: «Нам потрібно піднімати рівень навчання, щоб ми випускали не просто  людей із дипломами. Зараз в Україні ходить багато молоді з дипломами, але без знань. Нам потрібні знання, які будуть мати викладачі наших духовних шкіл та самі священики».

Святійший повідомив і таке: «Буде тепер іти змагання між нашими учбовими закладами: хто виживе, а хто й не виживе. Куди будуть поступати, а куди – ні».

На завершення Первоієрарх вручив дипломи бакалаврів цьогорічним випускникам ВПБА. Оскільки термін навчання для магістрів збільшили, то у 2013-му випускників-магістрів нема. Тож документ про бакалаврську освіту загалом одержали тридцять студентів.

26 червня 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо