Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Церква омолодилась і звільнилась

24 червня 2013 р. Патріарх Філарет – на обласному телебачення

Про це зазначив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у передачі «Громадський вектор» Волинської облдержтелерадіокомпанії, яку відвідав під час перебування в Луцьку з нагоди храмового свята кафедрального собору Святої Трійці та 1025-ліття хрещення Київської Русі.

На запитання ведучого Тараса Літковця про зміни у Церкві та настроях православних вірян із радянського часу до сьогодні Предстоятель відзначив великі зміни.

«По-перше, ми отримали від Бога незалежну українську державу. По-друге, ми отримали свободу, релігійну свободу, якої не мали за часів радянської влади, і такої свободи, яку ми маємо в незалежній Україні, Церква ще не мала», – сказав Первоієрарх.

Щодо парафіян Святійший зауважив: «Віруючих, по-перше, стало набагато більше, а крім того, вони змінились. Якщо в радянські часи храми наповнювались пенсіонерами, людьми похилого віку, то зараз це молодь і багато дітей». Також Його Святість додав, що з’являється чимало недільних шкіл, де діти можуть вивчати Закон Божий, а в загальноосвітніх навчальних закладах – основи християнської етики.

«За час незалежності ми побудували 3000 храмів, і це в умовах, коли Церква небагата», – наголосив Патріарх.

Подивитися передачу на обласному телебаченні можна 5 липня о 19.45.

27 червня 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо