Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

У ТУРІЙСЬКУ ОСВЯЧЕНО НОВУ ДЗВІНИЦЮ

28 січня 2007 р.

Єпископ Михаїл освячує новозбудовану дзвіницю біля храму Святої Трійці в Турійську. Фото Віталія СарапінаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив новозбудовану дзвіницю біля храму Святої Трійці в Турійську, споруджену коштом Мар’яна та Ірини Зазуль – українців, які мешкають у Канаді. За їх сприяння виготовили в Любліні (Польща) й три дзвони вагою 600, 300 й 150 кг. Механізм дзвоніння – за західним стилем, за допомогою важелів.

З нагоди освячення відправили святкову Божественну Літургію. З владикою співслужили турійський декан протоієрей Микола Даньків, ковельський міський декан протоієрей Анатолій Александрук, інші священнослужителі.

В урочистому відкритті дзвіниці та святковому Богослужінні взяли участь багато місцевих вірян, серед яких і представники влади – голова райради Орест Василишин і селищний голова Олексій Безсмертний.

Виголошуючи проповідь, архієрей зазначив, що голос церковних дзвонів кличе парафіян до Бога, до церкви, до спільного Богослужіння. Та лише від них залежить, чи прислухаються вони до цього заклику.

Фундаторів дзвіниці Мар’яна та Ірину Зозуль преосвященний Михаїл – згідно з благословенням Патріарха Філарета – нагородив орденом Святителя Миколая Чудотворця. Архієрейські благословенні грамоти одержали жертводавці Ігор Галицький і Володимир Кашуба та активні парафіянки – Галина Луцюк, Зоряна Березовська, Володимира Моравська та Олександра Царик.

Того дня нові дзвони довго не замовкали: кожен учасник свята мав можливість дзвонити, милуючись прекрасним звуком.

Після Богослужіння в церкві єпископ освятив ще й місцевий ресторан «Едем», власники якого – побожні віряни й щедрі жертводавці.

27 січня 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо