Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

У подарунок – комп’ютер

Що таке доброчинність, кожен розуміє по-своєму. Хтось керується біблійним висловом «Нехай права рука не знає, що робить ліва», а хтось вважає, що допомагати треба так, аби спонукати до дій інших. А ще хтось – не задумується ні над першим, ні над другим, а просто робить те, що велить серце.

Ось так нещодавно не знайомі між собою люди допомогли скласти комп’ютер для дівчини, яка три роки тому поборола онкологічну недугу. Згуртував усіх цих людей відділ організації благодійності та соціального служіння єпархії (завідувач Валерія Лесюк).

Усе розпочалося з того, що одна жінка подарувала відділу монітора з умовою, що його передадуть тому, кому дійсно необхідний, розповідає матінка Валерія. «Цій дівчині ми неодноразово допомагали з лікуванням. Якось у розмові її мама обмовилася, що дочка мріє про комп’ютер, а коштів, звісно ж, нема, бо все йде на лікування (Аліна бореться з наслідками хвороби). Ось так і виникла ідея скласти комп’ютера для цієї дівчини, тим паче, що цьогоріч, після дев’ятого класу, вона хоче вступати до училища».

Невдовзі техніку було зібрано, люди долучалися з допомогою: хто коштами, хто деталями. Днями комп’ютер уже встановлено вдома у юнки.

Відділ організації благодійності та соціального служіння єпархії дякує всім доброчинцям за допомогу. Нехай Господь віддячить вам сторицею!

14 липня 2013 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо