Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Свято вірності

2 серпня 2013 р. Престольне свято у храмі Пророка іллі смт Ратно. Світлини Валентина Муковоза

2 серпня єпископ Володимир-Волинський Матфей із благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла очолив престольне свято у храмі Пророка Іллі в Ратному. Із ним співслужили: декан і настоятель парафії протоієрей Роман Бодак, ковельський районний декан протоієрей Іван Бонис, камінь-каширський – протоієрей Володимир Мицько та інше духовенство.

Архієрей виголосив проповідь про Церкву-матір. Зокрема, зазначив: «Дякую вам, дорогі, що ви біля матері Церкви. Дякую вам, що ви прагнете мати таку саму ревність, як пророк Ілля... Маємо своє духовенство, своїх вірних – свою Церкву. І ми маємо служимо не заради благ, а заради того, щоб бути з вами і разом із вами бути з Богом». На завершення владика Матфей побажав парафіянам наступний празник відсвяткувати вже в новому Господньому домі.

Іллінська православна парафія існує в селищі Ратно з 1556-го року, повідомив інформаційній службі єпархії Валентин Муковоз. Після Першої світової війни Іллінський собор став парафіяльною церквою. В 1944-му, під час боїв за містечко, храм повністю згорів. 1992-го року громада розпочала відновлювати святиню. Як зазначив о. Роман, нелегкі були часи відбудови, але з ласкою Божою через 70 літ після знищення і в ювілей хрещення Київської Русі-України завершено всі будівельні роботи, і храм, як віки тому, є найбільшою православною спорудою на Ратнівщині.

07 серпня 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо