Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ВОЛИНСЬКІ МОНАСТИРІ ЗРОСТАЮТЬ

25 лютого 2007 р.

Єпископ Михаїл звершує чернечий постриг у Володимирському соборі Різдва Христового. Фото Віталія СарапінаНещодавно у Володимирському соборі Різдва Христового єпископ Луцький і Волинський Михаїл здійснив чернечий постриг у малу схиму двох рясофорних монахинь однойменного монастиря – Вероніки (Стець) й Неоніли (Кудрянської). Черниці отримали імена Галина й Наталія. Їхня путь у невісти Христові розпочалася торік, коли на Волині перебували мощі святої великомучениці Варвари, приклад якої надихнув цих юнок.

«Сьогодні ви стали на шлях нелегкий, – зазначив архієрей, – бо є спокуси у мирському житті, а є й у монашеському. Але нехай ангел-охоронець веде вас подалі від усіх спокус. Ревно моліться Богові й уповайте лише на Бога».

Під час чернечого постригу в кафедральному соборі Різдва Христового. Фото Віталія СарапінаПро спокуси світу цього вів мову владика й наступного дня, коли в кафедральному соборі Святої Трійці постригав у малу схиму рясофорного монаха Кирила (Мільяна), який відтепер зватиметься Яковом і нестиме послух у Луцькому монастирі Різдва Христового. «Приймаючи нині ангельський образ, сучасний монах мусить долати всі спокуси не в пустині, як було в давнину, а поруч зі світом, що може бути ще важче», – сказав владика. Яскравим підтвердженням цьому були обставини постригу: під стінами собору в цей час, заглушаючи слова молитви, гуркотіла рок-музика й багатолюдний мітинг «Народної самооборони». Її представники на прохання єпископа не порушувати особливої зосередженості першого тижня Великого посту відповіли, що вони - атеїсти. «Тож молися, брате, за всіх: і за себе, і за нас, які тут, у храмі, і за тих заблуканих, які на площі», – завершив проповідь архієрей.

У Волинській єпархії на сьогодні, не рахуючи послушників і послушниць, несуть послух семеро ченців і п’ять черниць.

25 лютого 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо