Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ЦЕРКВА В ІНСТИТУТІ

8 березня 2007 р.

Новозбудований храм Мучениць Віри, Надії, Любові й матері їхньої Софії у Луцькому біотехнічному інституті Міжнародного науково-технічного університету. Фото прот. Віталія СобкаОсвячено перший на Волині храм у вищому навчальному закладі. На запрошення керівництва Луцького біотехнічного інституту Міжнародного науково-технічного університету, який збудував церкву Мучениць Віри, Надії, Любові й матері їхньої Софії, чин освячення відправив єпископ Луцький і Волинський Михаїл. Новий храм буде не лише інститутським, а й міським парафіяльним.

«Церква у вищому навчальному закладі – свідчення його елітності, – сказав у проповіді владика. – Адже нова інтелігенція, національна еліта має бути віруючою, і з таким багажем повинна йти у Європу. Прекрасно, що не тільки провідні українські університети й академії, а вже й наш, Волинський має свій храм».

Ректор Григорій Стеценко у подячному слові зазначив, що сьогодні, образно кажучи, тут відкривається «кафедра духовності», це допоможе у навчальній роботі боротися зі шкідливими звичками й нахилами, підноситиме духовність і студентів, і викладачів.

Того ж дня єпископ Михаїл призначив капеланом інституту та настоятелем храму священика Андрія Ротченкова, директора Центру християнського виховання дітей і молоді в Луцьку.

08 березня 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо