Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

В академії – новий ректор

Ректор Волинської православної богословської академії священик Володимир Вакін. Світлина інформаційної служби єпархії.

Учора Священний Синод нашої Церкви призначив священика Володимира Вакіна ректором Волинської православної богословської академії (ВПБА) згідно з поданням митрополита Луцького і Волинського Михаїла. Про це повідомляє сайт Cerkva.info.

Новопризначений народився 19 серпня 1983 року у Луцьку, навчався у тоді ще Волинській духовній семінарії, викладаючи одночасно християнську етику в школі-інтернаті обласного центру. На IV курс перевівся до Київської духовної семінарії, яку закінчив 2005 року за першим розрядом. Кілька літ очолював відділ таборів та паломництва Синодального управління у справах молоді. У 2009-му захистив кандидатську дисертацію «Практика та традиція церковного суду в житті Київської митрополії (988–1917 рр.)». Викладав: у столичній православній богословській академії – історію Помісних Церков, Орієнтальних Церков, в аспірантурі – православну психотерапію. Пізніше в академії був завідувачем і викладачем кафедри церковного права.

2010 року богослова зараховано до педколективу Волинської духовної семінарії, де він став завідувачем кафедри церковного права, викладачем цієї дисципліни й основного богослів’я.

27 вересня 2010 р. – висвята на диякона, а 3 жовтня – на священика владикою Михаїлом. Наступного дня, 4 жовтня, душпастиря призначено настоятелем парафії Апостола Филипа в Луцьку.

З 12 квітня 2011 року о. Володимир був проректором з науково-дослідницької роботи ВПБА.

Одружений.

21 жовтня 2013 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо