Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

«Щось було не так»

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Світлина Ярослава Близнюка та Олександра Більчука

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл вважає, що останні події в Україні є попущенням Божим за гріхи народу і водночас заохоченням для виправлення. Таку думку владика висловив під час проповіді 26 січня, в неділю 31-шу після П’ятдесятниці, після Богоявлення, на завершення Божественної Літургії в кафедральному соборі Святої Трійці.

Бог і сьогодні промислительно нами опікується, – зазначив високопреосвященний, – бо інколи люди думають, що Господь створив світ і вже не має ніякого діла до нього. В цих окремо взятих моментах ми бачимо видимо масштабну дію Бога, коли Він підбадьорює в добрих справах і в той же час попускає зло, коли грішимо.

Підкріпив міркування митрополит згадкою про Книгу Царств із Старого Заповіту: жили благочестиво євреї – був у них благочестивий цар, грішили – Господь посилав нечестивого царя, який їх гнобив, принижував, знищував...

«Тому часто кажуть: народ достойний свого правителя. І якщо щось відбувається, то не просто так відбувається, а відбувається дією промислу для врозумлення, для заохочення. Значить, щось було не так, якщо є попущення Боже. Щось було не так в окремо взятої людини і цілого суспільства».

27 січня 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо