Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Пам’ятаймо Крути (додано фотосесію)

29 січня 2014 р. Заупокійна літія з нагоди 96-тої річниці бою під Крутами перед пам’ятним знаком у Луцьку (район вул. Дубнівської). Світлина інформаційної служби єпархії.

29 січня в Луцьку відбулося поминання героїв Крут. Розпочали мітинг-реквієм із заупокійної літії перед пам’ятним хрестом на вулиці, названої на їхню честь (район вул. Дубнівської).

Богослужіння очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. З ним служили: канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, декан кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Микола Нецькар, духовенство соборного та міського деканатів. До молитви долучилися міський голова Микола Романюк, інші представники влади, небайдужа громадськість.

У своєму слові високопреосвященний підкреслив: «Ми утверджуємось на пам’яті про героїв Крут, ми утверджуємось в бажанні бачити нашу державу і майбутнє щасливим, а єднає нас сьогодні молитва». Також зазначив, що метою приходу сюди й моління в цей день є бажання згадати героїв, бо «пам’ять – це той неоціненний дар, який має людина, щоб розуміти, хто вона і до чого вона прагне».

Подібні богослужіння відбулися й у інших деканатах єпархії.

31 січня 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо