Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Дай сили не мстити!

23 лютого 2014. Похорон Василя Мойсея. Світлина інформаційної служби єпархії.

Чин похорону Василя Мойсея, вбитого на євромайдані в Києві, відправили 23 лютого в Луцькому кафедральному соборі Святої Трійці.

Богослужіння очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл, з ним служило духовенство собору. До відправи долучився священик Римсько-Католицької Церкви.

За спокій душі новоспочилого молилося дуже багато людей. Серед них – голова облради Валентин Вітер, луцький міський голова Микола Романюк, інші представники влади, громадськості. Молільники заповнили храм, соборну площу, а також Театральний майдан.

У проповіді владика сказав про неоціненну жертву, яку склав Василь Мойсей своїй землі, українському народові заради його майбутнього. Було підкреслено недопустимість помсти: «Достатньо пролитої крові!». Слід по-християнськи простити і віддати покарання в Божі руки. Хай Господь «дарує нам силу вибачити і не мстити. У всіх, стоячи біля могил, зціплюються руки і стискаються зуби. Але хай оця згуртованість перейде на працю заради України, заради щасливого життя, а не заради помсти. Господь Сам кожному воздасть по ділах його».

Василь Мойсей, який народився 23 березня 1992 року, був студентом Луцького інституту розвитку людини університету «Україна». Неодружений. Рідний брат настоятеля парафії Великомучениці Варвари в с. Небіжка Ківерецького деканату. 20 лютого застрелений снайпером у Києві під час жорстокого протистояння активістів із силовиками.

23 лютого 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо