Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Уперше і по-християнськи

Віктор Гребенюк. Світлина інформаційної служби єпархії

«Європа. Луцьк. 1429-й». Це назва нової книжки Віктора Гребенюка, представлення якої відбулося 10 травня в луцькому комунальному підприємстві «Центр туристичної інформації та послуг». Автор – літредактор інформаційно-видавничого центру єпархії, член Спілки християнських письменників України (СХПУ).

Захід став першим у відкритті туристичного сезону в обласному центрі, який приурочено до 585-ліття луцького з’їзду європейських монархів 1429 року. Тож міський голова Микола Романюк, краєзнавці Петро Троневич і Вальдемар Пясецький розповідали про важливість знати минувшину свого краю. Адже багато навіть лучан не чули про цю надзвичайну подію в історії свого міста.

Поема В. Гребенюка – перший художній твір на цю тему, а будучи письменником християнським, автор подає релігійний підтекст і політичним подіям. Про це говорили представники єпархіального управління протоієрей Віталій Собко та СХПУ Василь Мартинюк.

У представленні видання зокрема взяв участь проректор з навчальної роботи та завідувач кафедри Волинської православної богословської академії (ВПБА) священик Василь Лозовицький із студентами.

Книжка «Європа. Луцьк. 1429-й» вийшла у видавництві «Ініціал», а придбати її можна в книгарні-бібліотеці єпархії «Ключі» (Луцьк, просп. Волі, 2; тел. 050- 339-73-66, 067-570-57-97, 0332-29-94-01) та через наш сайт.

12 травня 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо