Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Як у храмі, так і на вулиці

29 травня 2014 р. Храм Вознесіння Господнього в Горохові. Світлина інформаційної служби єпархії

На Вознесіння Господнє, митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив храмове свято Вознесенської парафії Горохова.

На завершення Божественної Літургії у проповіді високопреосвященний порушив чимало проблем. Це і причина святкування Вознесіння Христа, і перевага прив’язаності до духовного, аніж до земного, і сенс та практичне втілення любові до ближнього.

Зокрема щодо питання віри архієрей сказав: «Ми завжди кажемо про віру: „Я вірю!“ Стоїш у церкві, дивишся на ікону – я вірю, виходиш із церкви – я вже не вірю». А тому додав: «Бажаю, щоб та твердість, яку ви заявили тут, у храмі, була і на вулиці, і вдома, – там, де ви живете, де ви працюєте».

На завершення архіпастир розтлумачив два принципи єднання людини зі Всевишнім: «Перший принцип, найбільш поширений, але неправильний, це коли ми Бога “тягнем до себе”, робимо Його зручним. А інший принцип – коли ми тягнемось до Бога, а це означає – ми слухаємо, що каже нам Бог, через заповіді, через Євангеліє». А тому «коли ми добровільно йдемо Йому назустріч, то і Він як люблячий Батько йде і нам назустріч».

З високопреосвященним служили декан та настоятель парафії протоієрей Андрій Сидор, місцеве духовенство. Серед учасників свята були: голова райдержадміністрації Сергій Глодлевський, голова райради Леонід Андрійчук, міський голова Віктор Годик.

31 травня 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо