Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Зустріч Предстоятеля

8 червня 2014 р. Зустріч Патріарха Філарета в Луцьку. Світлина інформаційної служби єпархії

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет сьогодні ввечері прибув до Луцька, щоби разом із волинянами відзначити храмове свято кафедрального собору Святої Трійці.

На межі Волинської і Рівненської областей його зустріли митрополит Луцький і Волинський Михаїл та канцлер єпархії протоієрей Микола Цап.

Біля брами Свято-Троїцького собору високого гостя привітали єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк, єпископ Володимир-Волинський Матфей, декан собору протоієрей Микола Нецькар, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін та інше місцеве духовенство, голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт, голова облради Валентин Вітер, голова апеляційного суду області Петро Філюк, багато інших мирян. Вихованці Центру християнського виховання дітей та молоді, виголосивши віншування, вручили Його Святості коровай.

Із нагоди прибуття Першоієрарха в головному храмі Волині відправили подячний молебень. Святійший владика привітав присутніх із празником Трійці та побажав, аби та благодать, яка зійшла на апостолів і зберігається в Церкві 2000 років, спочила на всіх. «Хто думає, що він не має дару благодаті Святого Духа, будучи віруючим, помиляється. Тому, що він має дар віри. Не думайте, що можна вірить без благодаті Святого Духа. Без благодаті Святого Духа вірити не можна», – підкреслив Предстоятель Київського Патріархату.

Підсумовуючи думку, що благодать Духа Святого помагає у боротьбі зі злом, Патріарх Філарет зазначив: «Ми зараз теж переживаємо нелегкі часи, але з допомогою Божественної благодаті, за допомогою Божою ми переможемо всіх наших ворогів, і нам у цьому допоможе насамперед Бог».

Завтра під проводом Предстоятеля Церкви відправлять Божественну Літургію у Свято-Троїцькому соборі, яка розпочнеться о 9.00.

08 червня 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо