Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Луцьк зі Святійшим

9 червня 2014 р. Урочиста Літургія в кафедральному соборі Святої Трійці. Очолює Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Світлина інформаційної служби єпархії

Сьогодні Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолив храмове свято кафедрального собору Святої Трійці нашої єпархії.

За урочистою Відправою з Його Святістю служили: митрополит Луцький і Волинський Михаїл, єпископ Володимир-Волинський Матфей, канцлер протоієрей Микола Цап, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін, декани та інші священнослужителі нашої єпархії, а також із Тернопільщини. Співав архієрейський хор «Оранта» (керівник Василь Мойсіюк).

Під час Божественної Літургії, яку транслювало в прямому ефірі обласне державне телебачення, Святійший виголосив проповідь про дію благодаті Святого Духа і колись, і сьогодні.

Серед численних мирян, які взяли участь у празнику, були голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт, голова облради Валентин Вітер, перший заступник луцького міського голови Святослав Кравчук, інші представники місцевої влади.

Перед причастям проповідь виголосив володимирський міський декан протоієрей Юрій Пилипець.

Після хресного ходу навколо собору митрополит Михаїл і Григорій Пустовіт подякували Його Святості за візит, а вихованці Центру християнського виховання дітей і молоді (директор священик Андрій Ротченков) урочисто привітали Патріарха віншуванням і співом.

На півгодинній зустрічі з журналістами йшлося, зокрема, про стосунки Київського Патріархату і його Предстоятеля з новообраним Президентом Петром Порошенком, а також перепони на шляху об’єднання Православ’я в Україні. Святійший наголосив, що наша Церква завжди готова до створення Єдиної Помісної. І в жодному разі у цей процес не повинна втручатися влада. Це справа лише Церков, оскільки таким чином ми можемо собі гарантувати незалежність від керівництва держави. У той же час Патріарх зауважив, що УПЦ (Московського Патріархату) теж не проти об’єднання, але на дещо інших засадах. Крім того, не всі представники УПЦ (МП), зокрема і Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій, підтримують курс України до Євросоюзу. І це одна з перепон на шляху до порозуміння. Також Патріарх розповів про ставлення Церкви до біометричних паспортів, можливість України вступити до ЄС без неприйнятних для нашого суспільства західних правових норм тощо.

Повний текст проповіді Святійшого – ось тут, а прес-конференції – тут.

09 червня 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо