Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Дієво і всебічно

29 серпня 2014 р. Представники Київського Патріархату під час благодійного марафону допомоги учасникам АТО «З вами Бог і Україна». Кадр із відео облдержтелерадіокомпанії.

Учора відбувся благодійний телерадіомарафон допомоги учасникам АТО «З вами Бог і Україна». Захід організувала Волинська рада Церков (ВРЦ) спільно з обласною держтелерадіокомпанією за сприяння місцевої влади та осередку Спілки ветеранів Афганістану.

Проект розпочався о 8.30. Учасником його відкриття  у прямому ефірі був зокрема митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Владика звернувся насамперед до тих, «хто поки що стоїть осторонь української проблеми». Він зазначив: ми всі сумуємо з приводу великих втрат – загибелі наших воїнів. Жертв так багато тому, що ми вважали росіян братами, добрими сусідами. Мовляв, нам не треба потужної армії, бо в України немає ворогів. Тепер же вбиті герої нас протвережують.

Архієрей закликав ставати дружнішими, дієво і всебічно підтримувати українських бійців, вірити в перемогу й посилювати свої молитви.

Протягом дня телерадіокомпанія транслювала виступи різних конфесій. Увечері в телестудії віце-канцлер і старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний розповів про діяльність єпархії в умовах фактичної війни України з російськими окупантами. А настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці в с. Маяки (Княгинінок) протоієрей Михайло Бучак та насельник монастиря Святителя Миколая Чудотворця в с. Жидичин Ківерецького деканату ієромонах Никодим (Мартинов) поділилися досвідом душпастирської опіки військовослужбовців, задіяних в АТО, та надання їм матеріальної допомоги.

Реквізити благодійного рахунку Волинської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану: № 26006055500199 в ПАТ «КБ Приватбанк», МФО 303440, код 20129977 з поміткою: «Телерадіомарафон».

30 серпня 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо