Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Для поклоніння Поліссю

22 травня 2014 р. Хресний хід з ковчежцем із частинкою мощей святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, чудотворця в Любомлі. Світлина з архіву протоієрея віктора Возняка

З 18 травня по 24 червня ковчежець із частинкою мощей святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, чудотворця, який постійно зберігається у кафедральному соборі Святої Трійці в Луцьку, перебував у Шацькому та Любомльському деканатах єпархії.

18 травня святиню в с. Згорани зустрічали вірні Шаччини. До 22 травня та з 15 по 24 червня реліквія була у храмі Великомученика Димитрія Солунського с. Самійличі. Щодня декан і настоятель громади протоієрей Михайло Цвинкилевич із місцевим духовенством відправляли акафісти угодникові Божому, а вірні мали змогу спільно молитись і поклонитися його чесним останкам.

Так само вшановували ці святощі на Любомльщині з 22 травня до 15 червня. Ковчежець зустріли при в’їзді до Любомля (зі сторони Шацька) та хресним ходом перенесли у місцевий храм Архістратига Михаїла. Тут благочинний, настоятель парафії протоієрей Віктор Возняк із місцевими панотцями служили акафісти чудотворцеві. З 25 травня до 1 червня реліквія перебувала у храмі Пресвятої Трійці м. Любомль (настоятель священик Віктор Ферелетич), 2–8 червня – у церкві Апостолів Петра і Павла с. Римачі (священик Роман Ставінський), 9–15 червня – Покрови Пресвятої Богородиці селища Головно (протоієрей Святослав Нюня).

24 червня ковчежець повернувся до Троїцького собору обласного центру.

24 червня 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо