Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Разом ми сильніші

7 серпня 2014 р. Зустріч очільників духовенства єпархії із головою облдержадміністрації Володимиром Гунчиком. Світлина інформаційної служби єпархії

Уперше відбулася зустріч очільників духовенства єпархії із головою облдержадміністрації Володимиром Гунчиком. Нашу Церкву зокрема представляли: митрополит Луцький і Волинський Михаїл, єпископ Володимир-Волинський Матфей, канцлер протоієрей Микола Цап, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін, декани єпархії.

У ході засідання, що проходило ввечері 7 серпня в овальному залі ОДА, Володимир Гунчик відзначив роль Київського Патріархату в суспільному житті. Він наголосив на необхідності об’єднати зусилля влади і всіх конфесій для забезпечення миру і злагоди на Волині, зміцнення України у протистоянні з російським агресором.

Найважче протидіяти ворожій пропаганді, під впливом якої перебуває певна кількість краян. Тож, на думку Володимира Петровича, слово душпастиря-патріота, який спілкується з багатьма людьми, є дуже важливим.

Голова обласної держадміністрації попросив священнослужителів благословити добрі наміри і справи місцевої влади, спрямовані на захист, збереження та розвиток Волині, всієї держави. Він також підкреслив: повністю поділяє думку, що в країні має бути єдина Помісна Українська Православна Церква.

Декани єпархії, в свою чергу, ставили Володимирові Гунчику запитання щодо наболілих проблем у регіонах краю. Ішлося про запровадження духовної опіки над правоохоронцями, критерії призначення держслужбовців, проблеми мобілізації у військові формування, зокрема, переселенців, обмеження розважальних заходів під час АТО на Сході України тощо.

На завершення зустрічі владика Михаїл розповів голові ОДА про духовну й матеріальну підтримку єпархії причетних до АТО, поділився планами щодо цього напрямку служіння Церкви.

Беручи до уваги, що Володимир Гунчик має намір провести такі зустрічі з представниками інших конфесій, що діють в області, високопреосвященний повідомив: наша Церква пропонуватиме Волинській раді Церков прийняти звернення до краян, що відобразить позицію релігійних організацій щодо викликів сьогодення.

08 серпня 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо