Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Молитвою і патріотизмом

8 серпня 2014 р. Митрополит Луцький і Волинський – на зустрічі облдержадміністрації Володимира Гунчика з матерями й дружинами військовиків, задіяних в АТО на Сході України. Світлина інформаційної служби єпархії

Сьогодні митрополит Луцький і Волинський Михаїл взяв участь у зустрічі голови облдержадміністрації Володимира Гунчика з матерями й дружинами військовиків, задіяних в АТО на Сході України. Захід відбувся в Будинку культури Луцька.

Відсутність ротації та демобілізації учасників бойових дій, проблеми третьої мобілізації, недобросовісність командирів... Ці та інші наболілі питання емоційно порушували жінки перед ОДА й обласним військкоматом.

Владика у своєму слові закликав присутніх посилити молитви за мир в Україні. На його думку, це найбільше, чим можна допомогти хлопцям і чоловікам на Сході. Досягти цього так бажаного миру, на думку архієрея, треба й одностайним патріотизмом, відповідальністю, терпеливістю і небайдужістю. Кожна віруюча людина зобов’язана вболівати за долю Батьківщини.

На прохання одного з добровольців, високопреосвященний пообіцяв розглянути можливість відрядити до 51-ї окремої механізованої бригади кілька священиків як постійних капеланів.

Учасниками зустрічі також були: міський голова Микола Романюк, заступник голови облради Олександр Пирожик, заступник обласного військового комісара Володимир Бондарук, представники правоохоронних відомств, волонтери.

08 серпня 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо