Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Шануючи Цілителя

9 серпня 2014 р. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл (зліва) освячує новий кивот ікони великомученика і цілителя Пантелеймона в храмі с. Рованці Луцького районного деканату. Світлина інформаційної служби єпархії

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив храмове свято парафії Великомученика Пантелеймона Цілителя в с. Рованці Луцького районного деканату, освятивши новий кивот ікони святого, перед якою стоїть невеличка рака з частинкою його мощей.

У проповіді високопреосвященний, окрім наболілих проблем сьогодення, торкнувся і проблеми недуг душі та тіла. Владика зазначив, що «не від хвороби тіла хворіє душа, а від хвороби душі хворіє тіло. Тому в першу чергу ми звертаємо увагу на здоров’я духовне, на чистоту нашої душі, на чистоту наших помислів, на чистоту наших висловів – ось це нас наближає до Бога чи відштовхує». «Або це нас поєднує, або це нас роз’єднує, і наслідком цього роз’єднання є хвороби, наслідком цих хвороб буде смерть. Тому здоров’я для нас важливе, і ми за ним слідкуєм, і треба слідкувати», – пояснив архіпастир.

Із владикою служили: декан протоієрей Володимир Присяжнюк, благочинний Луцька протоієрей Михайло Онищук, ківерецький декан протоієрей Іван Семенюк, духовенство місцеве та з Маневиччини.

12 серпня 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо