Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

«Стояння за хлопців на Сході»

31 серпня 2014 р. Єрусалимська Рання з чином похорону плащаниці Богоматері у скиту Святого Духа жидичинського монастиря. Світлина інформаційної служби єпархії

У чоловічому монастирі Святителя Миколая Чудотворця, що в с. Жидичин Ківерецького деканату, вшосте відбулось особливе богослужіння, присвячене Успінню Пресвятої Богородиці, – Єрусалимська Рання з чином похорону плащаниці Богоматері.

Свято очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. З ним зокрема служили: єпископ Володимир-Волинський Матфей, декан монастирів єпархії та намісник обителі та ігумен Константин (Марченко), декан обласного центру протоієрей Михайло Онищук, маневицький декан протоієрей Андрій Закидальський, духовенство луцьких міського та районного деканатів, а також із Рівненської єпархії. Співали два хори: храму Архістратига Михаїла с. Млинів Рівненської єпархії та монастирський.

Традиційно розпочали правити в домовому храмі Преподобного Миколи Святоші, князя луцького, після хресного ходу продовжували в літній каплиці на скиту Святого Духа (околиця Жидичина), а завершували знову в домовій церкві.

На завершення разом зі словами вдячності присутнім о. Константин зазначив, що ця молитва стала ще й своєрідним «молитовним стоянням за наших хлопців, які нас захищають там, на Сході».

Єрусалимська Рання з чином похорону Пресвятої Богородиці створювалася за прикладом Ранньої (Утрені) Великої Суботи, на якій проводиться подібний чин похорону – плащаниці Спасителя. У давні часи такий вид відправ був розповсюджений, проте з часом призабувся, а починаючи з ХІХ століття, відроджується в монастирях. Особливо пишно ця служба звершується в Єрусалимі, в Гефсиманській обителі: там після Літургії плащаниця Богородиці хресним ходом переноситься на місце Її гаданого погребіння.

02 вересня 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо