Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Пропозиції та підсумки

3 вересня 2014 р. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл та голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко під час засідання ВРЦ. Світлина інформаційної служби єпархії

Відбулося засідання Волинської ради Церков (ВРЦ). Від Київського Патріархату в ньому взяли участь митрополит Луцький і Волинський Михаїл та голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко.

Учасники зібрання підтримали ініціативу владики підготувати звернення ВРЦ до християн Російської Федерації щодо війни на Сході України.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик закликав представників конфесій постійно молитись за українських воїнів, їхні сім’ї, підтримувати Божим словом. Він також запропонував винести на публічне обговорення ідею заборони роботи ринків у неділі. Наголосив при цьому, що це складне адміністративне рішення, і щоб його прийняти, треба почути думку волинян. А тому пообіцяв ініціювати це питання на обговорення представників громади. У свою чергу о. Віталій зауважив, що раніше облрада підтримала відповідне звернення ВРЦ, і в деяких населених пунктах базарний день було перенесено з неділі, але найбільша проблема – в обласному центрі.

Перший заступник голови облради Олександр Пирожик звернувся з проханням долучитися до протидії російським агресорам на інформаційному фронті. Ще попросив священнослужителів закликати батьків долучати своїх дітей шкільного віку до вивчення курсу основ християнської етики. Він зазначив, що Міністерство освіти і науки вже «пішло назустріч тим, хто хоче цей курс вивчати, і там закладено додаткові години та навіть фінансова підтримка».

Також підбивали підсумки благодійного телерадіомарафону підтримки учасників АТО «З вами Бог і Україна». Перший заступник генерального директора обласної держтелерадіокомпанії Марія Андрушко повідомила, що лише в перший день реалізації проекту було зібрано понад 50 000 грн. Посадовець висловила подяку зокрема прес-секретареві нашої єпархії та головному редакторові її телестудії «Собор» Андрієві Гнатюку за ідею проведення цього доброчинного заходу.

На завершення Волинська рада Церков висловила співчуття з приводу відходу у вічність екс-голови ОДА Бориса Клімчука та закликала вірних підносити молитви за упокоєння його душі.

06 вересня 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо