Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

На сороковому кварталі

11 вересня 2014 р. Хресний хін навколо храму Різдва Йоанна Предтечі у Луцьку. Світлина інформаційної служби єпархії

Учора митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив новий храм Різдва Йоана Предтечі в обласному центрі та очолив у ньому Божественну Літургію. Святиню споруджено в районі Гуща (поворот із вул. Гордіюк на Гущанську, початок паркової алеї до Академії рекреаційних ресурсів та права).

Архіпастир у проповіді, коротко розповівши про шанування Йоана Хрестителя, зупинився на такому моменті: «Це Предтеча побачив Христа, а не йому сказали про Нього, не розповідали, а відчув це. Ось що важливе для нас: наше внутрішнє відчуття – побачити Бога». Далі високопреосвященний, говорячи про шлях, як цього досягти, зупинився на словах піснеспіву «Блаженні чисті серцем, бо тії Бога побачить». Він зазначив, що «бути чистим серцем – це бути без гріха. Бути очищеним до такої міри, щоб гріх не міг чіплятися до тебе. Може гріх спокушати, але він не буде твоєю суттю. От тоді ти не залежний від гріха».

Також проповідник пояснив перебування парафіян на той момент у храмі дією благодаті Святого Духа і що душа прагне туди, де їй добре. При цьому як приклад навів біблійну подію Преображення Господнього, коли апостоли не могли ніякими словами описати свій стан, а просто – «як добре нам тут бути!»

Із владикою служили: міський декан протоієрей Михайло Онищук, настоятель парафії священик Володимир Труш, духовенство з Луцька та району.

Після Відправи архієрей вручив благословенні грамоти декільком активним жертводавцям.

12 вересня 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо