Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ЮРІЙ ПЕРЕМОЖЕЦЬ ПОДАЄ НАМ ПРИКЛАД

9 травня 2007 р.

Під час Божественної Літургії в луцькій церкві Великомученика Юрія Переможця. Світлина Віталія СарапінаЛуцька Свято-Юріївська церква відлічила 109 літ із часу заснування як військового храму місцевого гарнізону. На престольний празник до громади прибув єпископ Луцький і Волинський Михаїл. Йому співслужили канцлер єпархії протоієрей Миколай Цап, настоятель храму, луцький районний декан протоієрей Віктор Пушко та місцеве духовенство. За Богослужінням молилися командир Луцького прикордонного загону підполковник Володимир Бондар, інші офіцери, начальник військового лісництва Віталій Приймак та численні віряни.

У проповіді владика Михаїл зазначив, що подвиг святого Юрія завжди був прикладом для православних, зокрема для вояків, усіх часів і народів. Кожен із нас має бути воїном Христовим. «Страстотерпець Юрій учить нас, як перемагати всі диявольські наслання задля блаженного життя вічного. У цих лавах Христового війська ми не „маси“, не „електорат“, а кожен – індивідуальність, створена на образ і подобу Божу. Наша мета – пройти свій земний шлях праведно, бо, як сказано в Біблії, ділами своїми виправдаєшся і ділами своїми осудишся. Ми повинні йти християнським шляхом, як Юрій Змієборець, і так, як він, перемагати зло. А якщо треба на цій стезі покласти своє життя, то й у цьому повинні ми наслідувати Побідоносця», – навчав преосвященний.

Після урочистої Літургії, традиційного хресного ходу владика Михаїл і підполковник В. Бондар у штабі Луцького прикордонного загону підписали угоду про співпрацю між Волинською духовною консисторією та цим військовим з’єднанням.

09 травня 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо