Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Піст перед виборами

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Світлина Ярослава Близнюка та Олександра Більчука

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл оголосив тижневий піст у єпархії перед виборами депутатів Верховної Ради України.

Владика повідомив про це 19 жовтня, після Божественної Літургії в кафедральному соборі Святої Трійці. «Для того, щоб Господь дарував вам думку добру і правильну, така, яка по серцю і для вашої користі, – для цього треба молитися і поститися, щоб Господь поклав на серце те, що краще для нас», – пояснив своє благословіння.

Застерігаючи від байдужості, архіпастир нагадав твердження, що джерелом влади є народ, сказав: «Господь вам дав це право, і щоб не знехтувати ним, ви повинні хоча б прийти і зробити те, що по вашій совісті, що по вашому розуму».

А щоб не помилитися у виборі, високопреосвященний порадив слідувати євангельському вислову «По ділах їх пізнаєте їх». При цьому він розповів, що й до нього приходять деякі кандидати з проханням про підтримку на виборах, на що він питає лиш одне: «Де ти був учора і що ти зробив для Церкви?»

20 жовтня 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо