Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Місце молитви і примирення

19 жовтня 2014 р. Статуя Діви Марії з омофором в с. Крупа Луцького районного деканату. Світлина інформаційної служби єпархії.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл у с. Крупа Луцького районного деканату освятив пам’ятник. Це статуя Діви Марії з омофором, за якою плити з викарбуваними іменами полеглих у Другій світовій війні (у лавах УПА та Червоної армії), Афганській війні, жертв політичних репресій.

До монумента, що в центрі села, на роздоріжжі, прибули хресним ходом від храму Покрови Пресвятої Богородиці. Після освяти відправлено заупокійну літію.

У проповіді високопреосвященний, зокрема, сказав: «Ви чули, що нібито нема української ідеї. Неправда це! Українська ідея – це коли українець у центрі ідеї. Нам заповідано, що маємо любити ближнього свого, як самого себе. Тож маємо навчитись любити самих себе, тоді навчимось любити ближніх». І ті, що загинули за Батьківщину, показують нам, як треба любити самих себе – свій народ, свою землю.

В освяченні взяли участь настоятель місцевої парафії протоієрей Роман Нестер, інші священнослужителі, ветерани УПА, в. о. голови райдержадміністрації Арсен Сидорчук, голова сільради Юрій Семенюк. До речі, монумент установлено за кошти сільської ради.

Автор проекту художник Віктор Міщук, присутній на освяченні, подарував церкві ікону Покрови, якій, за його словами, 120 років. Хори Крупенського і Підгаєцького сільських клубів дали невеликий концерт.

З ініціативи настоятеля відтепер щорічно на Покрову проводитимуть хресний хід до цього пам’ятника з поминанням загиблих.

21 жовтня 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо