Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Не того духу

26 жовтня 2014 р. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Кадр із відео єпархіальної телестудії «Собор»

Від духовності та конфесійної приналежності кандидата в народні депутати України залежить його діяльність як державного діяча. Це підкреслив митрополит Луцький і Волинський Михаїл на завершення недільної проповіді 26 жовтня у кафедральному соборі Святої Трійці, що в обласному центрі.

За словами владики, деякі кандидати намагалися заручитися його підтримкою, але не одержали її. «Де ти вчора був? Я тебе ні разу в церкві не бачив. Вже не говорячи, що ти зі мною не спілкувався... То якщо ти зі мною, з митроплитом, не спілкуєшся, то марно думати, що ти на простих людей будеш звертати увагу...»

Але навіть коли політики бувають у храмі, то, на думку архієрея, треба ще  з’ясовувати його конфесійну належність. «Якщо ця Церква очолювала сепаратистів, значить він [кандидат у депутати] теж по духу сепаратист, бо він теж пішов у ту церкву. Продасть теж Україну. В іншій формі, в іншому форматі, але продасть. Дух не той, душа не та і розум не той. І вчинки будуть такі». При цьому високопреосвященний не уточнив, яку саме конфесію він має на увазі.

27 жовтня 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо