Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

У листопадовому номері

У чергових «Волинських єпархіальних відомостях» передусім привертають увагу публікації двох кандидатів богословських наук, викладачів Волинської православної богословської академії, на близькі пекучі теми – співжиття «на віру» та розлучення. Священик Василь Лозовицький дає з цього приводу інтерв’ю світському виданню («Вінчання на небесах»), а о. Андрій Хромяк відповідає на лист нашого читача («Причина для розлучення»). То чи припустимо з погляду Церкви жити в т. зв. громадянському шлюбі та за яких обставин можна розводитись? Читайте і довідуйтеся.

Сучасне людство – це дедалі більше горожани. А коли з’явилося перше місто? Яким воно було? Хто в ньому жив? Про це, хоч і скупими словами, розповідає Святе Письмо. У рубриці «Пізнаємо Біблію» його зміст нам доносить той же о. Андрій.

Хто слідкує за статтями в рубриці «Волинські ікони», не перестає дивуватись невичерпності її тем. От і цього разу несподіваний ракурс: так звані донаторські образи, тобто ікони із зображеннями їх замовників – донаторів (спонсорів, по-сучасному). Реліквію XVIII ст. «Святий Дмитрій» із с. Кримно спонсорував один міщанин. Збереглось його ім’я, знаємо, який був із себе, а головне – маємо чудовий образ, створений його коштом. Про це розповідає завідувач Музею волинської ікони Тетяна Єлісєєва.

У № 11 газети ще чимало й інших цікавих матеріалів. Запитуйте «Волинські єпархіальні відомості» у храмах і монастирях єпархії.

05 листопада 2014 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо