Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

«Мов каміння живе...»

21 листопада 2014 р. Учасники Богослужіння в храмі Архістратига Михаїла с. Кругель Ковельського районного деканату. Світлина з сайта Cerkva-kovel.com.ua

У день Архістратига Михаїла та інших безплотних сил небесних християни с. Кругель Ковельського районного деканату відзначили престольний празник і 20-ліття свого храму. В 1994 році Божий дім у невеличкому селі, де раніше ніколи не було церкви, освятив тодішній благочинний протоієрей Дмитро Кекляк.

Божественну Літургію очолив декан протоієрей Іван Бонис. У проповіді він розповів про ієрархію ангелів, про гріхопадіння деяких з них, подякував кругельчанам за рукотворний храм, який вони звели свого часу, та нерукотворний, адже віруючих у Святому Письмі названо камінням живим, із якого складається храм духовний.

Твердість у вірі спонукає вірян до натхненної праці на Господній ниві. Тож декан вручив цього дня митрополичі благословенні грамоти настоятелеві парафії священику Михайлові Хімчаку, колишньому старості Сергієві Долоньку, а також деканальну грамоту – настоятелю та всій громаді.

Насамкінець священики звершили заупокійну літію на могилі фундатора храму та першого старости Трифона Блащука.

28 листопада 2014 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо