Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

КОНФЕРЕНЦІЯ НА ЖИВОТРЕПЕТНУ ТЕМУ

20 травня 2007 р.

Учасники конференції. Другий зліва – єпископ Федір, другий справа – протоієрей Віктор Михалевич, перший справа – священик Микола Цап’юк. Світлина прот. Миколи ЛазукиНещодавно Волинь широко відзначила 125-річчя свого земляка В’ячеслава Липинського, який став одним із найпомітніших діячів української релігієзнавчої, політологічної та соціологічної думки ХХ століття, видатним будівничим незалежної України. А 15 травня у Холмі в Інституті ім. Б. Янського, що співпрацює з українською Міжрегіональною академією управління персоналом (МАУП), відбулася міжнародна науково-практична конференція «Роль мирян у Церкві в світлі духовної спадщини В’ячеслава Липинського, Богдана Янського і викликів сучасності». Україну на цьому заході представляли єпископ Полтавський і Кременчуцький Федір (випускник Волинської духовної семінарії), капелан і викладач Волинського інституту ім. В. Липинського МАУП протоієрей Віктор Михалевич, який виступив на тему «Взаємовідносини світського та церковного у світлі духовної спадщини В’ячеслава Липинського», та викладач Волинської духовної семінарії священик Микола Цап’юк (тема його виступу – «Церква – місце поєднання загальнолюдських та релігійних цінностей»). Найбільше йшлося на конференції про втрату християнської ідентичності сучасною Європою, про плюси й мінуси євроінтеграції щодо цього, про важливість екуменічних контактів у справі нової євангелізації нашого континенту.

20 травня 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо