Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ПАМ’ЯТАЙМО ПРО СМЕРТЬ

20 травня 2007 р.

Храмове свято в Горохові затьмарила жахлива трагедія. Світлина Віталія СарапінаЦьогорічне святкування Вознесіння Господнього в Горохові було сумним. Напередодні в містечку сталася трагічна подія: п’яний міліціонер заїхав у пісочницю і задавив двох дітей, третя дитина перебуває в реанімації. Тому міська рада оголосила в Горохові дводенний траур. З огляду на це окрім Божественної Літургії у Вознесенському храмі було проведено хресний хід до каплиці в центрі міста та звершено панахиду за невинно убієнних младенців.

Тож єпископ Луцький і Волинський Михаїл у проповіді з нагоди свята особливо наголосив на минучості земного буття і невідомості часу смерті. «Завжди пам’ятаймо: життя може скінчитися раптово і якщо ми живемо праведно, і якщо неправедно. Але ніколи не забуваймо Ісусових слів, що ділами своїми оправдаєшся і ділами своїми осудишся. Тому живімо кожен день як останній. Щоранку, прокинувшись, найперше подумаймо, нащо Господь дав нам його, як ми повинні сьогодні догодити Йому, стримуючись від гріхів і чинячи добро. Вознесіння ж Ісуса Христа – істинного Бога й істинної Людини – є для нас свідченням очищення людської природи від гріха та запорукою нашого обоження й вічного блаженства. Але якщо хтось бажає нехтувати земними й Божественними законами, то має знати, що земну відповідальність можна оминути, небесної ж – ні», – застеріг архієрей.

Разом із владикою Богослужіння відправляли горохівський декан протоієрей Андрій Сидор і місцеве духовенство. До молитви долучилися й очільники державних органів влади: голови районної ради Ярослав Довгополов і міської – Віктор Семенченко.

20 травня 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо