Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Підсумовуючи рік

19 грудня 2014 р. В студії передачі «Що каже священик». Кадр із відео єпархіальної телестудії «Собор»

Українська Церква в історії сучасної України та світу – такою була тема чергового випуску передачі «Що каже священик», котрий вийшов 19 грудня на державному телеканалі «Нова Волинь». Гостями студії були керуючий єпархією митрополит Луцький і Волинський Михаїл та керівник єпархіального паломницького центру «Україна» Лариса Савчук.

Випуск став своєрідним підсумком року, що минає, з точки зору Церкви. У студії говорили про те, чому Бог попустив таку біду для країни в 2014-му, чи більше людей почало ходити до храму, які зміни спричинив Євромайдан, якою має бути Україна, її керівництво. Темою розмови було і паломництво, зокрема, як цьогорічні події вплинули на цю діяльність, яке ставлення людей за кордоном до нас, до побудови Помісної Української Православної Церкви. Не оминули і гострих питань, як-от: чому наш паломницький центр складає маршрути до храмів Московського Патріархату; як громаді МП, яка відстоює патріотичні ідеї і не бажає молитися за Московського Патріарха, увійти в юрисдикцію нашої Церкви.

Високопреосвященний розповів, що зміна в серцях українців, безперечно, відбулась, адже люди розпочали «молитись не тільки вдома, а й до храму ходити; громадянську позицію висловлювати публічно, а не тільки на кухні...». Щодо шляхів розвитку країни, орієнтації на певні моделі владика відповів досить лаконічно: головною є українська ідея, центр якої – українець, жити потрібно за Божими заповідями  та дотримуватись чинного законодавства.

Керівник же паломницького центру пояснила, що часто маршрути проходять через храми МП, щоб прочани мали змогу поклонитися святиням у них. Ставлення до українських паломників за кордоном дружелюбне, всі вірять у возз’єднання Українського Православ’я. Священнослужителі нашої Церкви відправляють Богослужіння на місцях паломництва.

«Що каже священик» – спільний проект телестудії єпархії «Собор» (головний редактор Андрій Гнатюк) та обласної державної телерадіокомпанії. Незмінною ведучою передачі є Світлана Павлова.

25 грудня 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо