Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Митрополит Михаїл очолив Богослужіння у храмі Святого Духа в Нововолинську

9 січня 2014 р. Собор Святого Духа в Нововолинську. Світлина іноформаційної служби єпархії

В день пам'яті первомученика й апостола архідиякона Стефана правлячий архієрей відслужив Літургію в цьому Божому домі з нагоди дня ангела настоятеля парафії декана протоієрея Стефана Фульмеса.

У проповіді високопреосвященний розтлумачив поняття гріха, тілесного і духовного, його наслідків для людини. Зокрема, навів приклад гріхопадіння Адама: «Смертним став, земля проклятою, гріх учинив, із Раю вигнаний – за один плід». При цьому владика спростував хибне поняття «важких і легких гріхів» за Десятьма заповідями: можна не вбити тілесно, але сильно образити («вбити») словом, можна не перелюбствувати, але згрішити блудними помислами…

Архіпастир висловив думку щодо традиційного вітання на Різдво, виходячи з догматичного вчення Православної Церкви: «Ми не кажемо “Христос народився!”, а “Христос рождається!” чи “Христос народжується!”. Постійно Син Божий народжується. Ісус Христос один раз прийшов фізично, а Син Божий постійно народжується від Отця в сутності Святої Трійці».

Із владикою служив благочинний та місцеве духовенство.

11 січня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо