Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

У єпархії відбулися хрещенські Богослужіння (уточнено, додано фотосесію)

19 січня 2015 р. На березі річки Стир в центральному парку Луцька. Світлина інформаційної служби єпархії

19 січня святкові Служби, велике освячення води з нагоди Богоявлення, Хрещення Господнього, правили в усіх парафіях єпархії.

У кафедральному храмі Святої Трійці Літургію очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл, з яким служило соборне духовенство.

У проповіді високопреосвященний зазначив: це один із небагатьох днів у році, коли бачимо явний прояв Божественної благодаті – під час великого освячення води. Вона змінює свою природу і набуває цілющих властивостей. Архіпастир наголосив, що вплив цієї благодаті засвідчує: Бог і сьогодні за нашими молитвами діє на всіх нас.

Потім, як і щороку, відбувся хресний хід до берега річки Стир (пляж центрального парку), де владика відправив велике освячення води. А після цього митрополит освятив воду на підприємстві «Луцькводоканал».

А на парафії Великомученика і Цілителя Пантелеймона в селищі Люблинець, що на Ковельщині, чин великого освячення води на природній водоймі настоятель священик Матвій Олійник правив уперше. Після освячення парафіяни занурювались у воду, співали Державний Гімн, дякували Богу за благодать.

21 січня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо