Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Митрополит Михаїл: Так званий громадянський шлюб – гріх, який став «нормою»

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Світлина інформаційної служби єпархії

Владика розкритикував співжиття без Вінчання і без державної реєстрації у проповіді, виголошеній 8 лютого в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці, в день, що називається неділею про блудного сина.

Архіпастир охарактеризував це явище «гріхом, який став „нормою“»: чиниш гріх і думаєш, ніби так і має бути. Такий вид співжиття високопреосвященний вважає беззаконним, «бо не відомо, згідно з якими законами ти живеш»; безвідповідальним, «бо жодна сторона не хоче ні за що відповідати перед іншою». «Є маленький спільний коридорчик спільної страсті й спільних інтересів, дуже маленький. Пройшла страсть, пропали інтереси – розбіглись, нікому нічого не потрібно. Немає поняття вірності, один за одного переживати, турбуватися, є „інтерес“».

Найбільша небезпека при цьому, каже митрополит, що людина не хоче навіть усвідомити це гріхом і покаятися в ньому. А тому архієрей бачить тільки один варіант – Вінчання, тобто благословення Богом щасливого сімейного життя. Аргументує це ще й тим, що таке благословення у Християнстві існує вже понад дві тисячі років, а «громадянські шлюби» поширилися віднедавна.

При цьому він також розтлумачив поняття «перелюбство», «блуд», різницю між перелюбством духовним та фізичним.

09 лютого 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо