Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Черговий номер «Волинських єпархіальних відомостей»: багата пожива для душі

Березневий номер газети «Волинські єпархіальні відомості»

У березневому числі цієї популярної релігійної газети нашого краю вміщено чимало цікавих та різноманітних матеріалів.

Привертає увагу публікація Віктора Гребенюка «Більше, ніж патріотизм» – про майбутнє Росії за пророцтвом російського святого Серафима Вирицького. Цей Божий угодник, канонізований РПЦ 2000 року, мав дар передвіщення, більшість із яких уже збулись. Говорив преподобний і про те, що має статися з його батьківщиною, – суворі й важкі для росіян слова. Цей допис уміщено під рубрикою «Точка зору».

Образ «Богородиця Одигітрія» з с. Суходоли на Володимирщині став об’єктом зацікавлення співробітника Музею волинської ікони Ірини Москалюк, бо належить до найкращих зразків нашого релігійного живопису. А ще тому, що дає привід згадати про Неділю торжества православ’я.

«Любити дітей – добре, але цього мало», –  каже священик із Сьомаків (Луцьке районне благочиння) Валерій Владика. У матеріалі Ярослави Савош із такою ж назвою розповідається, як священик і громада організували й відкрили нову недільну школу та що в ній нового, крім приміщення.

Соромно було дивитись Віталієві Клімчуку, як деякі парафіяни поставились до запрошення священика взяти по буханцеві з поминальниці. У дописі «П’ять хлібів» мусив нагадати про добропорядність і порадив не втрачати Божого образу, бачачи «дармівщину».

А з публікації «Гріховна пристрасть» кандидата богословських наук священика Андрія Хромяка ми довідаємось, якої шкоди завдає душі людини куріння.

13 березня 2015 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо