Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

«КОГО ПОШЛЮ ДО МОГО НАРОДУ?»

2 червня 2007 р.

Учасники випускних урочистостей ВДС. Світлина прот. Віталія СобкаУчора Волинська духовна семінарія (ВДС) утринадцяте випроваджала у широкий світ своїх випускників. Цього року ВДС закінчили 13 учнів стаціонарного відділення (із них шестеро осіб уже у священному сані: п’ятеро пресвітерів і один диякон), семеро – заочного (усі миряни) та п’ять учениць регентського відділення.

Насамперед із цієї нагоди було відправлено Божественну Літургію і подячний молебень у кафедральному Свято-Троїцькому соборі. Її відслужили єпископ Луцький і Волинський Михаїл, ректор семінарії протоієрей Іван Нідзельський, обласний декан протоієрей Іван Семенюк, декан кафедрального собору протоієрей Володимир Подолець, викладачі та випускники в духовному сані.

Єпископ Михаїл вручає випускникам ВДС дипломи бакалавра Богослів’я. Світлина прот. Віталія СобкаПотому, вже у нижньому храмі собору, що є семінарською церквою, відбулась урочиста академія. На ній владика Михаїл повідомив промовисті факти: якщо деякі інші духовні навчальні заклади мають клопоти з тим, куди направити своїх випускників, то для ВДС такого питання нема, більше того – інші єпархії надсилають прохання, щоб волинські випускники служили у них. Це стосується і священиків, і регентів церковних хорів. Тим часом четверо випускників ідуть на волинські парафії, у двох – вільний диплом.

Отець ректор у виступі наголосив, що цього року з’являються плоди освітньої реформи у Київському Патріархаті. Закінчивши навчання за новими програмами, учні семінарії вперше захищали дипломні роботи і їм було вручено дипломи бакалаврів Богослів’я. Щоправда, вони поки що не визнані державою.

Автор багатьох книг на історико-церковну тематику, колишній випускник ВДС Володимир Рожко проте зазначив: не так важливе визнання дипломів духовних навчальних закладів з боку держави, головне те, чого набули семінаристи у своїй альма-матер, що понесуть у народ, до своєї пастви. Саме це важливо для Господа Бога.

Багато теплих слів звучало ще того дня і на адресу архієрея, і ректора, і викладачів... Тепер семінарія, у якій, до речі, швидко зводиться новий корпус, чекатиме нову побожну юнь, яка бажає присвятити своє життя служінню Богові і ближнім, адже вступна кампанія 2007 року не за горами.

02 червня 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо